Saturday, April 13, 2013

Cemburu Perempuan dan Cemburu Lelaki

AssaLaMuaLaikuM wbt! ^_^
Hello peeps..!

semua orang ada perasaan cemburu antara lelaki dan perempuan. Begini..

Bila perempuan jealous...

Bila perempuan jealous, kami suka diam dan tunjuk perasaan dulu. Buat perangai, buat kepala angin dulu then only terbongkar.

bila ditanya ''kenapa ni sayang?'', perempuan bila jealous akan jawab ''takde apa''

bila ditanya ulang kali

Lelaki: Kenapa ni sayang?
Perempuan: takde apa. (sambil buat muka selamba atau betol2kan tudung atau pandang tempat lain)
Lelaki: Yeke takde apa..kenapa ni?
Perempuan: Takde apa.. takda apa la. (sambil buat muka selamba atau betol2kan tudung atau pandang tempat lain)
Lelaki: yeke takde pape. habis tu?
Perempuan: Takde apa
Lelaki: Yeke, ok lah. Esok u plan buat apa?
Perempuan: Yela. I x lawa macam perempuan tu. Pergi la kat perempuan tu. Buat apa sibuk kat sini. Pergila. Perempuan tu kan lawa..lawa macam model. Pergi la..pumpampumpampumpam

Ehem..selalunya bila perempuan jeles, dia budget macam taknak bagitau yang dia jealous tapi dalam hati tak tahan. Buat2 takde pape sebab memang nak partner concern tanya banyak kali pun. Tapi at the same time tunggu masa nk kena kasi tahu jugak perasaan dia jealous dan as warning pada lelaki tu suapaya tak dekati pada gadis lain yang buat dia jealous. Bila lelaki start ubah topic, baru lah perempuan nak bongkar, Eh, mana tahan nak tahan jealous dalam hati ni. Mesti mau kasitau.

Perempuan akan ''diam'' atau kata ''takda apa''...





Bila Lelaki cemburu..

so far aku tengok lelaki kalau jealous, samada dia akan diam sebab malas nak layan perasaan cemburu atau terus direct saja , kalau dia cemburu dan x selesa apa yang girlfriend dia wat, dia beritahu terus terang . i mean xda proses ''buat perangai'' or sort

Lelaki: Eh apesal u pergi senyum-II kat mamat tu tadi???
Perempuan: Nape..jealous kew??
Lelaki: Yea ar! LOL

cemburu lelaki nie dahsyat.. betol ke?

apepon, itulah beza cemburu yang aku nampak so far dari orang sekeliling aku. Jangan cakap menyampah dengan bf/gf yang suka cemburu. cemburu itu mesti ada makna dan sebab sayang takut kehilangan. 

lagi satu ada pulak yang cemburu senyap-II lalu berdendam. balas dendam lalu pergi curang untuk puaskan hati sebab cemburu tu tadi. 

Ada ke orang yang xpenah cemburu??? kekekeke

copycat:nameeroslan
repost:me

Ya Rabb..jika suatu saat aku kehilangan harapan dan tujuanku,berikanlah kepadaku keyakinan bahwa TakdirMU lebih baik dari semua yang aku inginkan dan aku impikan

1 comment:

Anonymous said... Reply

==''