Wednesday, September 05, 2012

Mereka Sudah, Aku Bila Lagi?

AssaLaMuaLaikuM wbt! ^_^
kalau dulu masa zaman sekolah..mesti sibuk tanya.." bilalah nak habis belajar''
then dah dapat SPM..mula melangkah ke alam universiti..belajar 3 tahun amek diploma.. pon duk tanya ''bila la nk habis belajar''
dah habis diploma..dapat pulak sambung belajar peringkat ijazah.. umo pon dah 23 da sekarang.. soalan yang selalu ditanya ''bila la nak kerja pulak''
tapi dalam sibuk2 nak habiskan sisa2 degree nie..fenomena yang hangat dan tak hangat sangat.. ramai rakan seperjuangan dah mendirikan rumah tangga! paling tak pon..ada yang mengikat tali pertunangan dulu..maklumlah..dah nak habis belajar..mestilah bertunang dulu..habis ja belajar.teros kahwin.. HeHe
kadang tu bila bukak je facebook..dah ada yang relationship, engaged,married tetiba =.=..bila gado teros jadi single lik..hahaha..budak2 macam tu la.. tapi yang tu tak hairan sgt.. bila ada kengkawan yang undang ke majlis dorang..siap wat 'event' and 'kad undangan' lagi.. itu yang teros kata " tahniah" then komen2..mulalah usik2 kita.."kau bila lagi" "aku tunggu kau dululah..nampak kau ramai sgt gf/bf'''
macam tu lah.. kadang yang bercinta bagai nak rak kononnya siap bucuk..beby boy.. baby girl..mama papa..ape pon xda..tapi yang diam2 ubi..yang tu la selalunya ada something kan... mcm kawan aku sorang ni..dah nak ada anak pon..yang da nak masuk dua orang..ada gak..hehe.. tp yang lagi dahsyat..yang da cerai pon ada! nauzubillah...

apepon aku ucapkan tahniah buat sahabat baikku..nurzahirah dan pasangannya di atas pertunangan baru2 ini pada 1 september lepas.. maaf xdapat g..jauh sgt.. hehe..insyaAllah lau kenduri nnt..kami g k :)
dan tahniah buat Hanisibrahim(Maksu) serta suami yang bakal bergelar ibu'ayh tahun depan..insyaallah..dan pada mereka2 yang bakal menamatkan zaman bujang..semoga bahgia hiangga ke akhir hayat. aminn..


Mereka Sudah, Aku Bila Lagi?
kekadang hati nie tertanya2..aku bila lagi? bila kawan-kawan ada yang usik usik..aku hanya mampu gelak..hehehe.. jawapannya aku pon xtahu.. yang pasti aku sedang menanti si dia.. Siapa? Aku pon xtahu..bukannya aku xda org yang aku suka..ada..tapi aku sendiri belom pasti..aku sendiri xtahu apa yang aku tunggu.. Aku bukan memilih kesempurnaan..kerna aku sendiri pon bukanlah sempurna..bila ada yang datang, aku rasa aku jauh sekali utk diri nya..aku bukan memilih..aku bukan ramai peminat seperti yang org selalu katakan..aku nie orangnya biasa2 saja..sederhana :)
"Hari ini Allah belum mempertemukan kita dengan orang yang kita cintai, InsyaAllah ia akan datang esok atau lusa, atau bila-bila pun ia kehendaki, itu adalah sebahagian dari kekuasaanNya, Jodoh adalah perkara ghaib..tanpa ada seorang pun yang tahu bila & dengan siapa kita akan berjodoh..jujur ku katakan itu bukanlah perkara biasa tapi sungguh luar biasa"
p/s:  menanti bulan jatuh ke riba :p
Ya Rabb..jika suatu saat aku kehilangan harapan dan tujuanku,berikanlah kepadaku keyakinan bahwa TakdirMU lebih baik dari semua yang aku inginkan dan aku impikan

8 comments:

Santan Manis said... Reply

nice entry! :D btw SM done follow sini ;)

FI3 said... Reply

Torai carik, usoho n tawakal tu deduo kono ado, kot tak kempunan plak nanti

roshadah che raus said... Reply

insyaAllah.. tgu hbis blaja dulu pepon..

roshadah che raus said... Reply

tQ SM...

Miss Fifi said... Reply

insyaAllah,akan tiba waktu awak.
it is just a matter of time..
jodoh tu kan rahsia Allah ^^,

roshadah che raus said... Reply

ye betol tu.. jodoh tu rahsia Allah :)

Anonymous said... Reply

X PA..SBAQ NAH

ros ritsu said... Reply

nga sabar la ni.. :p