Sunday, January 01, 2012

Pembukaan Jendela 2012

assalamualaikum wbt...dan salam sejahtera ---->--|<@

first of all: aku nak kongsi pengalaman tengok bunga api
semalam dalam kul 11.. ouchh HELLO uolls~!!! aku xsambut wokey..juz g tengok je..sbb bukan ari2 berpeluang nak tengok munge hapi an..
aku , kak aida, mak and adik firah
bunga api percik .-<
ala..kitorang g kat RnR Bagan ajam tu je..(lagi best lau dapat g padang kota)
seawal 11.15tgh mlm kitorang sampai..ramai giler!!!walopon xramai macam sambutan dekat dataran shah alam,80,00 or kat I-city 5,000.. tapi kitorang ni warga luar..xkn nak terjah sana kowt an..
yang g ngn family,yang couple,yang gang pon gang..huhu..aku je ngn family...hahha ok le tu
tepat kul 12..mula la percikan bunga api uhh,.adela dlm 5minit..amik video,snap sana sni..
mak kata "lim guan eng ni kedekut, kenapa xtunjuk bunga api satu jam" HaHaHa
nk upload video..cam malas lak..pic pon gelap..maklumla bukan camera dsL.. wekk
orang ramai pon ade gak yang bersorak..epy new year!!!!



ada ape senarnya ngan new year nih? orang duk cakap pasal azam..sape azam?
xdenya azam2..ni la aku panggil impian..cita2..long term goal..
tapi semalam aku dah catat azam aku 2012..aku pon 2x5 ja ngn azam..wekkk
ade byk senarnya aku nk capai..
tp aku kecikkan...mcm pic kat bawah ni haa...


okies x?hahha.. thanks pada yang memberi respon.. nak capai ade la kebarangkalian..lau usaha mesti leyh kot..
yang no 3 tu..aku pon xpasti dpt ke x..ade yang kata aku gatai..aduyaiii...
ok la tu aku letak enggaged..lau letak married or nk ada bebi..lagi terok..>_*

ape yang aku nak cakap pasal 2012..
bagi aku sendiri, semakin melangkah kedepan,lagi banyak senarnya yang kita akan tempuh
dan lagi banyak yang kita kena tanggung termasuklah dosa pahala diri kita..
disinilah kita akan berhadapan dengan kejayaan dan kegagalan, kegembiraan dan kesedihan, jatoh dan bangon...
tapi bijak pandai penah kata..
"kejayaan itu tidak diukur dari posisi yang dicapai seseorang dalam hidup, tetapi kesulitan kesulitan yang berjaya diharungi ketika beusaha meraih kejayaan itu"
" gagal sekali tidak bermakna kita gagal selamanya"
so,apepon yang berlaku jangan cepat berputus asa.. cakap kat diri sendiri gak :) kalau nak nanges tu, nangeslah puas2..ok aku memang selalu simpan dihati..tapi sampai satu saat, bila xtertangung,aku lepaskan jugak sume tu :) then baru pk penyelesaiannya..
"ketika satu pintu tertutup, pintu lain terbuka. Namun terkadang kita melihat dan menyesali pintu tertutup tersebut terlalu lama hingga kita tidak melihat pintu yang telah terbuka"
 persoalannya, sudah bersediakah kita untuk menghadapi hari2 mendatang?

selamat datang 2012!!!

i love my family,my fren and of course i love ISLAM.
and also wish me gud luck in final exam from 7th jan till 22nd january 2012

peace (^_*)v

p/s: pada yang melukakan..thanks a lots>_< u buy n u'll pay for dat
       n pada yang terluka..saya mohon maaf..dimaafkan or x..tu sume laen cite :)





Ya Rabb..jika suatu saat aku kehilangan harapan dan tujuanku,berikanlah kepadaku keyakinan bahwa TakdirMU lebih baik dari semua yang aku inginkan dan aku impikan

3 comments:

Anonymous said... Reply

hepi new year :)

iz13 said... Reply

bukan x nak baca..tp iz rabun la..ha3.. happy new year..

ros ritsu said... Reply

@iz13thanks..hepi new year