Saturday, January 28, 2012

Perkara Penting Wanita Harus Faham Lelaki


baik wanita mahupun lelaki kedua-duanya ingin dimengerti dan difahami antara satu sama lain. sesuatu pehubungan itu dikatakan 'mesra' andai setiap pasangan memainkan peranan penting untuk menjaga antara satu sama lain.. bg yang dalam or tidak dalam percintaan..check it out:)

18 perkara penting Wanita harus faham tentang LELaki:

1)jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki tidak boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya sama ada dari segi pemikiran atau minat. oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.  note:mesti ada contra..baru best nk kenal2..heee

2) lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat(prihatin).

3)kebanyakan lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita. note: dorang kdg xtahu pe yang kita rsa dlm ati,jgn tlalu mengharap okey ^_^

4)lelaki boleh menerima penolakan dengan baik. note:kalau girl..haishhh mcm kiamat je dunia ni..HeHe

5)lelaki cuba menonjolkan sikap kelelakiannya untuk menambat hati wanita.

6)Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita. Sebab itu mereka suka melihat dan menjeling wanita.

7)Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar buat kali pertama!

8)lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita

9)Bila lelaki cakap.. "ermm..tengoklah dulu" itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang bersetuju.

10)Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus terang dan mengharapkan waniata memahami maksudnya.

11) Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

12)Lelaki tak boleh belajar kesemuanya mengenai perempuan dari library atau buku semata-mata. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini.

13)kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

14) betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan 'flirting' dengan ramai wanita, dia tetap hanya ada seorang  teman wanita istimewa. Yang lain hanya kawan. note:betol ke?hurmmm

15)bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih cuma dia tak menunjukkan kesedihannya di depan orang. note:sokong!!they pretend as it doesn't happen..OMG

16)Bila seseorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint!Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti.

17) Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.

18) Kebanyakan lelaki ckup lemah dnegan air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yang dikasihi. note: Sebab itu dikatakan airmata senjata perempuan..HeHe

apepon lelaki bukanlah sempurna 100%. Jadi perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki!! mereka juga normal dan mempunya kelemahan... ye la tu.. :p

p/s: info facebook..tulisan tangan penulis..sekadar perkongsian :)
Ya Rabb..jika suatu saat aku kehilangan harapan dan tujuanku,berikanlah kepadaku keyakinan bahwa TakdirMU lebih baik dari semua yang aku inginkan dan aku impikan

8 comments:

♥ Cik Zack's ♥ said... Reply

hehe susah btul lelaki nk phm pmpn kan. tp lelaki mmg brlagak cool mcm xdek pape brlaku :)

ros ritsu said... Reply

btol tu cik zack.. dorang lagi penyabar dr kite girl..;)

Anonymous said... Reply

dari apa yang saya perhatikan.. apa yang anda post diblog ini xcontra dgn apa yang jadi dgn hidup awak.. sekian...

ros ritsu said... Reply

kenal sy ke?

cik Atiera said... Reply

setuju :)
jom lawat : tintahatimilikain.blogspot.com/2012/01/cita-cita-tercapai-baiki-menara-senget.html

DrBlackJack said... Reply

^_^

ros ritsu said... Reply

syukran...persoalan anda sudah terjawab ngeee

DrBlackJack said... Reply

persoalan apa tu cik ros???